Cikkek

A ciklikus mozgások közül a kerékpározás az egyik legkedveltebb. Már kisgyermekkorban elsajátítjuk és ahogy mondani szoktuk: “a biciklizést nem lehet elfelejteni!”.
Lehet a szabadban, fitneszteremben, egyedül, vagy csoportos órán, de a legkényelmesebb otthon, akkor amikor éppen ráérsz, akár a kedvenc sorozatodat nézve.

A szobabicikli használatakor az első amit be kell állítanunk, az ülésmagasság. Tekerés közben a térd ne nyúljon ki teljes mértékben, maradjon enyhén hajlított. A csípődet mindig nyomd az ülésre, hogy ne billegjen jobbra-balra, maradjon stabil. Vegyél fel mindig sportcipőt, és a kengyelt húzd meg! Bokából is mozgasd a pedált, ne csak térdből!
A hajtás húzásból és tolásból álljon, legyenek aktívak az izmaid!

Bemelegítés (5 perc)

-mielőtt felülnél a biciklire, végezz néhány gimnasztikus gyakorlatot (bokakörzés, térdhúzás, térdkörzés)
-ülj fel, igazítsd be a lábfejed a kengyelbe és húzd meg szorosan!
-kezd el könnyű ellenálláson hajtani a biciklit kb 3-5 percig

Kis emelkedő (5 perc)

-ha már érzed, hogy elönt a meleg, és beolajozottan működik a térdízületed, akkor tedd az ellenállást nagyobbra! Érezd azt, mintha egy kisebb emelkedőn kellene tekerned! 5 percig
-ha esetleg belefáradnál, akkor nyugodtan állítsd vissza, és tekerj tovább síkon, könnyedén. A lényeg, hogy ne állj meg!

Gyorsítás (3-4 perc)

-újra síkon tekerünk, de figyelj arra, hogy a combizmaid dolgozzanak, ha túl könnyen mozog a pedál, akkor tegyél rá ellenállást! Gyorsítsd a mozgásod, nem kell a maximális gyorsaságra törekedni, csak arra, hogy a megszokottnál tempósabban dolgozz! Tartsd ezt az iramot kb 3-4 percig! Ha azt veszed észre, hogy a csípőd elkezd ‘ugrálni’ a nyeregben’, akkor kicsi az ellenállás, nehezíteni kell, állítsd feljebb!

Hegymenet (3-4 perc)

-ez nehéz lesz, de muszáj az izmokat ingerelni, hogy ‘észhez térjenek’!
Emeld az ellenállást fokozatosan addig, amíg azt nem érzed, hogy egy meredek emelkedőn, erőlködve kell hajtanod felfelé. Ilyenkor a mozgásod lelassul, a combizmokban a megszokottnál erősebb fájdalmat érzel majd. Ez természetes, bírd ki a 3-4 percet, utána vedd vissza, és tekerj lazán, síkon.

Pihenés (5 perc)

-a nagy hegymenet után megérdemelsz egy kis pihenést, kényelmesen, laza tempóban biciklizz 5 percig!

Sprint (2-3 perc)

- már volt egy gyorsításunk. A sprint hasonló, csak még nagyobb sebességgel kell végezni. A nagyobb sebesség miatt az ellenállást tedd nehezebbre, és kezdj el tekerni gyorsan! Gyorsabban! A csípő maradjon stabil, ha ide-oda, fel-le mozog, akkor tedd még nagyobb ellenállásra!

Levezetés (5-6 perc)

-most már eléggé kitekerted magad a szobabiciklin, jól megizzadtál, jöhet a levezetés. Kényelmesen bringázz 5-6 percen keresztül, nyugtasd le a szervezeted, a pulzusod!

szobakerékpár szerviz

Mindig nyújtsd le az izmaidat (vádli, combizmok, farizmok)!

 

Fogyókúra szobabiciklivel!

Forrás
http://www.fit-on-net.hu

.....................


Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi



Futószalag minden futópad típushoz


Copyright © 2010 Fitneszgep-szerviz.hu. futópad szerviz, kondigép szerviz, fitneszgép szerviz, fitnessgép szerviz, szobakerékpár szerviz, sífutógép szerviz, fitneszgép javítás, futópad javítás, kondigép javítá, futószalag gyártás futópadhoz, futószalag minden futópad típushoz, futószalag gyártás

Minden jog fenntartva! www.fitneszgep-szerviz.hu